top of page

Bedrijfsmassage

Stoelmassage is een doelgericht middel om stress en werkgerelateerde klachten te verlichten en te voorkomen. Door middel van het toepassen van diverse technieken maakt de masseur rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen los.

 

laagdrempelig

Omdat de stoelmassage gemiddeld 15-20 minuten duurt en de kleding aangehouden kan worden is het laagdrempelig en bij uitstek geschikt om op de werkplek of tijdens beurzen en evenementen aan te bieden.

 

voor wie is stoelmassage bedoeld?

Stoelmassage is uitermate geschikt voor mensen die veel achter de computer werken, regelmatig onder hoge druk werken, veel in dezelfde houding zitten, lichamelijk zwaar werk verrichten.

 

waar wordt een stoelmassage gegeven?

De stoelmassage kan praktisch overal gegeven worden. Voor deze massage vorm is maar een kleine ruimte nodig. Het meest prettig is een afgesloten ruimte, bijvoorbeeld een vergaderkamer. Het voordeel van de stoelmassage is dat het kan worden toegepast op de werkplek zelf. Ook tijdens evenementen en bijvoorbeeld op de beursvloer geeft de stoelmassage een extra toevoeging aan het geheel.

 

Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen klik dan hier

Stoelmassage en belastingvoordeel

De kosten die een organisatie maakt voor het inhuren van een stoelmasseur zijn volledig fiscaal aftrekbaar.

Stoelmassage is niet alleen een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. Ook voor u als werkgever heeft het voordelen. Een regelmatige massage gaat ziekteverzuim en rsi/kans tegen. Het ontspant en verlaagt het stressgevoel, geeft energie en komt de productiviteit van uw werknemers ten goede.
De kosten die een organisatie maakt voor het inhuren van een stoelmasseur zijn volledig aftrekbaar omdat de belastingdienst stoelmassage erkent als een methode om ziekteverzuim tegen te gaan.

De kosten die een organisatie maakt voor het inhuren van een stoelmasseur valt onder de vrije verstrekkingen (vrijgesteld voor loonheffingen).

Deze vrijstelling geldt onder de volgende voorwaarden:

De stoelmassage is opgenomen in het arboplan van de onderneming;
De massage wordt op de werkplek tijdens kantooruren uitgevoerd;
De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
De werkkostenregeling Stoelmassage valt onder de nihil waardering en hoeft daarom niet in de werkkostenregeling (WKR) te worden opgenomen. Dit betekent dat u de betreffende 1,2 procent aan andere onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers kunt besteden.

bottom of page