top of page

Kindermassage

Een kind krijgt elke dag veel indrukken te verwerken. Dit een plaats te kunnen geven is vaak lastig, zeker voor kinderen. Door een kind een massage te geven, kunnen ze de indrukken van de dag loslaten, beter slapen en kunnen klachten als onrust, bedplassen en nervositeit sterk verminderen. Bovendien vinden de meeste kinderen net als de meeste volwassen het heerlijk om gemasseerd te worden.

 

Deze massage is erg geschikt voor kinderen die een lastige periode meemaken (scheiding, verhuizing, pesten) of zogenoemde gevoelige kinderen die moeilijk met prikkels kunnen omgaan (bv ADHD).


De massage kan ook een leuk uitje zijn van ouder en kind. denk bijvoorbeeld ook eens aan een combi waarbij uzelf en uw kind beiden een massage nemen.

 

De massage is opgebouwd uit:

- Hoofdmassage

- Buikmassage

- Voetreflexmassage


Hoofdmassage
Via de zintuigen komen allerlei indrukken binnen, dit is soms te veel. Het kan daardoor lastig zijn om deze nieuwe impulsen te verwerken. Door het inzetten van hoofdmassage komen kinderen los van het denken en volgt rust en ontspanning.


Buikmassage
In de buik verteer je voedsel. Daarnaast verwerk je ook allerlei emoties. Bij een teveel aan indrukken kun je fysieke klachten ervaren, zoals buikpijn, obstipatie en diarree. Door massage kunnen deze klachten verminderen. Ieder kind gaat op zijn eigen wijze om met indrukken en emoties. Het kan dus zijn dat na een massage bepaalde emoties loskomen.

 

Voetreflexmassage
Voetreflexmassage is een prima hulpmiddel om het denken van een kind wat minder dominant te laten zijn. Door regelmatig voetreflexmassage te geven, zakt het meer in zijn lichaam en zijn of haar gevoel. Het kind komt meer in zijn of haar kracht te staan.

 

Aromatherapie
Een onderdeel van de kindermassage kan het werken met aromatherapie zijn. De toepassing van etherische oliën op het lichaam heeft bij velen duidelijke gunstige resultaten. Sommige etherische oliën werken rustgevend, andere juist energieverhogend of stimulerend.

Je zult merken je dat je kind beter en rustiger slaapt na ontvangen van een massage, maar het is ook gewoon heel leuk en lekker!

 

De duur van deze massage is 30 minuten. De ouder is altijd zelf aanwezig bij de massage.Vergoeding vanuit een PGB mogelijk.

 

Bij het boeken van een kindermassage graag de leeftijd aangeven.

Wil je als ouder of opvoeder deze massage zelf kunnen geven aan je kind? Dat kan je leren! Stuur mij een mail voor meer info 

bottom of page