top of page

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap is het goed en fijn om wat extra aandacht aan je lichaam te geven. Een zwangerschapsmassage is dan een mooi cadeau om jezelf te geven. Een zwangerschap is namelijk heel mooi en bijzonder maar ook zwaar.

 

Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten maar ook geestelijke en emotionele spanningen die je als aanstaande moeder mogelijk ervaart verminderen. Bovendien helpt het je om heerlijk te ontspannen.

 

Door het gebruik van de speciale prenatal tafel kan je ook met je zwangere buik comfortabel op je buik liggen en gemasseerd worden. Het wordt door de meeste zwangeren als heel prettig ervaren om weer even op de buik te kunnen liggen.

 

Tijdens de massage worden de spieren soepeler, afvalstoffen worden afgevoerd, de ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust.


Het lichaam kan zich herstellen. Door de ontspanning die voortkomt uit de massage kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

Ook jouw baby geniet van de massage en de ontspanning van zijn moeder. Moeders voelen hun kind vaak reageren tijdens de massage.

Tijdens de massage worden speciale technieken en houdingen gebruikt aangepast op de zwangere vrouw.

 

Wanneer niet masseren:

- In het eerste trimester, of tot de eerste positieve echo raad ik massage af
- verder mag je de hele massage tot aan de dag van je bevalling gemasseerd worden.

Prenatal tafel
15541917_10157868450645291_9060115080297
bottom of page